Működésünk

 

Legyen nagyvállalat, kkv, közintézmény vagy startup, nálunk ugyanazzal a barátságos csapattal és profi hozzáállással fog találkozni.

Pontosan tudjuk, hogy egy új céggel való közös munka során sok a bizonytalanság, és már az elején szeretné tudni, mit várhat: Vajon megfelelőek-e cége számára? Képesek lesznek-e az elvárt szolgáltatást nyújtani határidőn és költségkereten belül?

A FoM-nál keményen dolgozunk azért, hogy az első, második vagy épp a századik közös projekt is elégedettséggel és sikerrel záruljon mindkét fél részéről.

 
 

I. Az igények megvitatása

Azzal kezdjük, hogy részletesen átbeszéljük az üzletmenetét, rövid és hosszú távú céljait, valamint az igényeit, amik kapcsán az új projekt ötlete felmerült. Meghallgatjuk, kérdéseket teszünk fel, ötleteket nyújtunk és konstruktívan állunk hozzá a problémához, mielőtt felvázolnánk megoldási javaslatunkat.

II. Projekt javaslat

A megbeszéléseken szerzett információk alapján felvázoljuk (és írásos formában is rendelkezésére bocsátjuk) az igényeihez legjobban igazodó megoldási lehetőséget, az ahhoz szükséges eszközkészletet, továbbá kitérünk az együttműködés részleteire is.

III. Tervezés

A tervezés az a fázis, ami a legszorosabb együttműködést igényli mindkét fél részéről. Nekünk, itt a FoM-nál, alapvető, hogy folyamatos kapcsolatban állunk Önnel a projekt kezdetétől fogva, minden lépésről tájékoztatjuk, és támogatjuk az együttgondolkodást, hogy a végeredmény valóban hatékony, és félreértésektől, felesleges pluszoktól mentes legyen.

Mivel a szoftverfejlesztés egyik sarkalatos pontja a párbeszéd, a projekt ezen korai szakaszában:

 • kijelöljük a kapcsolattartót a FoM-on belül;
 • hozzáférést biztosítunk a szükséges dokumentumokhoz, specifikációkhoz, tervekhez valamint igény esetén a prototípushoz;
 • egyedi megegyezés szerint, projekttől függően sprintenkénti, heti, vagy havi visszajelzést adunk a fejlesztés alakulásáról;
 • funkcionális specifikációt is készítünk, mely a szoftver minden szempontját részletezi, így elkerülhetőek a későbbi félreértések.

IV. Fejlesztés

A fejlesztést kétféle módszertan szerint végezhetjük, aszerint, hogy fix határidejű, rövidebb lefutású, vagy hosszabb, nagyobb volumenű projektről van szó:

 • Az előbbi a vízesés modell, amikor az egyes fázisokon lépésről lépésre haladunk. Ez jellemzően olyan projektekhez való, ahol teljes mértékben tisztában vagyunk a pontos funkcionális és műszaki követelményekkel, mielőtt még bármiféle kódot írtunk volna.
 • A nagyobb, összetettebb projektekhez agilis módszertant javaslunk, amelyben hatékony, jól nyomon követhető, kéthetes sprintekkel dolgozunk a szoftver iteratív fejlesztésén. Ez ideális lehet, ha a lehető legrövidebb idő alatt működő szoftvert szeretne, azonban az esetleges fejlesztési igényeket nehéz előre meghatározni.

V. Minőségbiztosítási tesztelés

Kiterjedt tesztelési és minőségbiztosítási eljárásokat használunk az összes kód és kialakításbeli szempont tesztelésére a fejlesztés során. Miután az alkalmazás elkészült, egy végső tesztforduló következik a FoM és az Ön végfelhasználóinak részvételével. Ez a felhasználói elfogadottsági tesztelés (UAT) - az élő rendszertől független - rendszeren végzendő, tehát tesztelheti a funkciókat és visszajelzést adhat a hibákról és a pszeudo-élő környezetről.

VI. Képzés

Rendszereinket a felhasználók számára intuitív módon fejlesztjük, így a formális képzés szükségessége számottevően csökken. Ugyanakkor, szükség esetén, örömmel ajánlunk teljes képzést, akár a felhasználás helyszínén, akár irodánkban, Budapesten. 

VII. Hosting

Opcionális hosting szolgáltatást is nyújtunk, ha inkább nem szeretne célszerverek és hardverek kezelésébe belebonyolódni. Sokat fektettünk egy biztonságos, skálázható és villámgyors infrastruktúra kialakításába, mely megfelelő védelmet ad az esetleges kiberbiztonsági kockázatokkal szemben.

VIII. Támogatás

Igény szerint folyamatos támogatást biztosítunk, átalánydíjas support szerződéssel és kiemelt rendelkezésre állással.

 
 

A tervezés fontossága

Sok szoftverfejlesztési projekt bukását okozza a rossz tervezés. Megfelelő tervek nélkül a csúszás, a hibák és a magasabb költségek szinte elkerülhetetlenek.

 • Funkcionális specifikációt adunk ki a tervezési problémák elkerülése érdekében. Ez az alkalmazás tervrajza, melyben írásban felvázoljuk, hogy mit is fog kapni, miután a fejlesztés elkészült.

 • Funkcionális modellt – prototípust – hozunk létre partnereink igénye szerint. Még a legkreatívabb kollégák is gyakran küszködnek annak szemléltetésével, hogy miként is fog kinézni és működni a szoftver, mindezt egy darab papírból kiindulva. A prototípus segítségével mindent lefedünk és semmit sem alapozunk feltételezésekre.

 
 

Leegyszerűsítjük a dolgokat!

 • Nálunk minden szellemi tulajdon Önre száll
  Nem kell semmilyen licenszdíjat fizetnie és nincsenek kötelező időszaki díjak sem.
 • A fejlesztéseket saját belső szakértő csapatunk végzi
  Ez lehetővé teszi a kommunikáció, fejlesztési technikák és minőség feletti abszolút ellenőrzést.
 • Nem kell ránk hagyatkoznia
  Az általunk fejlesztett összes kód mentes a jogvédett plug-inektől, ami azt jelenti, hogy bármely képzett, Microsoft minősítéssel rendelkező fejlesztő tovább folytathatja a munkát az adott kódon.
 • Nem fárasztjuk a szakzsargonnal
  Mindig örülünk, ha ügyfeleink nyitottak az együtt gondolkodásra, közös ötletelésre, épp ezért minden esetben közérthetően, kellő részletességgel magyarázzuk el a lehetséges megoldásokat és a későbbi fejlesztési lehetőségeket.
 • Dedikált kapcsolattartót biztosítunk a teljes projekt ideje alatt
  Így biztosítva a gyors és zökkenőmentes kommunikációt.
 • Nem árulunk zsákbamacskát
  Folyamatosan tájékoztatjuk a projekt alakulásáról. Az esetlegesen fellépő nehézségekről, kérdésekről azonnal informáljuk és felvázoljuk a lehetséges megoldási alternatívákat is.
 

Agilis fejlesztés

 

Az agilis módszertan lényege, hogy a nagyléptékű, egyszerre beláthatatlannak tűnő projektet ügyfelünkkel egyeztetve, belátható egységekre bontva oldjuk meg.

Előnye a klasszikus vízesés modellel szemben a rugalmasságban és a folyamatosságban gyökerezik. A rövid időszakokba (ún. sprintekbe) rendezett feladatok - ezáltal a gyakori mérföldkövek révén - jól nyomonkövethetővé, az időközben fellépő vagy módosuló ügyfél igények szerint formálhatóvá teszik a projektet, határidő csúszás nélkül.

 
 

A lényegre koncentrálunk

Az agilis fejlesztés során először az alkalmazás működése szempontjából legfontosabb funkciókat határozzuk meg és készítjük el.
Ezáltal lehetővé válik az alkalmazás mielőbbi kiadása, ami - valljuk be - minden vállalkozás legfőbb igénye.

​​​​A további teendőket, illetve a fejlesztés alatt felmerülő módosításokat, új igényeket az ügyféllel egyeztetve priorizáljuk, majd sorrendben - a kapacitás függvényében - kettő-négyhetes sprintekben végezzük el. Az aktuális sprint végéhez közeledve értékeljük az elkészült fejlesztéseket és meghatározzuk a következő sprint fejlesztéseit.

E módszerrel nem csak a határidők betartása és a kommunikáció válik sokkal egyszerűbbé és hatékonyabbá, hanem az egész projekt tervezhetősége is pontosabb lesz mind nekünk, mind ügyfelünk számára, hiszen belátható lépésekkel és időtávlatokkal dolgozunk.