Szoftver modernizáció

 

Elege van abból, hogy egy lassú, elavult IT rendszerre költi a pénzét, ami nem is teljesít megfelelően?

Hazánkban számos szervezet továbbra is örökölt rendszerekre és termékekre bízza működését, amelyeket egyre nehezebb üzemképesen tartani: a hozzáértő szakemberek hiánya, egy esetleges hardver csere költségei, a kérdéses rendszerbiztonság, és az elavult technológia miatti egyre nehezedő frissítések irreálisan nagy időbeli és anyagi terheket rónak a vállalkozásokra.

Felejtse el a mindennapos bosszankodást és váltson velünk egy olyan rendszerre, amely valóban vállalkozása fejlődését szolgálja!

 
 

Hogyan segíthetünk?

Tisztában vagyunk azzal, hogy nagy döntés a régi szoftver cseréje, és annak megtalálása, ami teljes mértékben megfelelő lesz a vállalkozás jövője szempontjából. Ezért első lépésként eltöltünk némi időt a dolgozókkal, hogy megértsük a cég üzletmenetét, hogy a jelenlegi rendszer miben akadályozza őket, és milyen új rendszer lenne képes megfelelő teljesítményt nyújtani. Ez létfontosságú, hiszen a technológiai korszerűsítés a cég egyedi igényeihez kell, hogy igazodjon.

Ezt követően vagy átvezetjük bizonyos folyamatait - például a szabadalmaztatott üzleti folyamatait - egy frissített rendszerre, mely képes hatékonyan működni az újabb technológiákkal is, vagy pedig egy teljesen új rendszert építünk, amely mellett a folyamat végén a régi rendszer akár le is kapcsolható.

Bármelyik lehetőséget is választja, a legfrissebb technológiákat alkalmazzuk, hogy egy olyan rendszert tervezzünk, mely hatékonyságot kölcsönöz, így a végeredmény tehát: jól értesült vezetőség, termelékeny felhasználók és elégedett ügyfelek együttese lesz.

 
 

Adatmigráció

A legtöbb esetben a „régi” rendszerből származó adatokat „migrálni”, vagy átvinni szükséges az új rendszerbe. Egyes esetekben az adatokat szükséges szinkronizálni a régi és az új rendszer között, a szimultán működő rendszerek naprakészségét biztosítva.
Nagy tapasztalattal bírunk a komplex adatmigrációs forgatókönyvek kezelésében, így a gördülékeny lebonyolítás érdekében ránk bízhatja az egész folyamatot.

Folyamat

  • A tervezési fázissal kezdve, csapatunk mélyen beleássa magát a napi üzletmenet megértésébe.
  • Ez a dolgozókat gyakran arra ösztönzi, hogy kiemeljék a munkafolyamat egyes területeit, amit szerintük fejleszteni lehetne. Mindezt összegyűjtjük, meghallgatjuk a vezetőséget, és felhasználókat, majd a szerzett információk alapján vázoljuk saját modernizációs javaslatainkat.
  • Időt szentelünk a meglévő rendszer elemzésére és dokumentálására is, biztosítva, hogy semmi se maradhasson ki. Tapasztalataink alapján ez kulcsfontosságú a gördülékeny cseréhez, és elmulasztása funkcióbeli hiányosságokat eredményezhet, amire jellemzően már csak az új rendszer élesítését követően derül fény, amikor már nehézkes és költséges a javítás. A mi felelősségünk ennek elkerülése.
  • Ezután írott formába öntjük az észrevételeinket és létrehozzuk az új rendszer prototípusát annak szemléltetésére, hogy miként fog kinézni és működni, már a tervezés ezen korai szakaszában.
 
 

Technológia és tervezés

Hivatalos Microsoft Partnerként elsődlegesen Microsoft termékeket és eszközöket használunk alkalmazásainak fejlesztéséhez.
A front end fejlesztés a világon minden böngésző által értelmezhető, sztenderd HTML és  JavaScript technológiával készül. Ezeket ASP.NET vagy C# kóddal szolgáljuk ki. A back-end-hez szintén a legfrissebb technikai platformokat kombináljuk, ideértve a Microsoft SQL Servert vagy a Web Services-t. Sokéves tapasztalattal rendelkezünk az alkalmazások és weboldalak interaktivitását biztosító JavaScript és AJAX megoldásokban is, továbbá dolgozunk MySQL és igény esetén Oracle rendszereken.

Bár nagy hangsúlyt fektetünk az előzetes igényfelmérésre, tudjuk, hogy szinte lehetetlen minden funkcionalitást érintő kérdésre előre választ adni. Épp ezért a projektek során szoros kapcsolatot tartunk partnereinkkel, és bevonjuk őket a tesztelés folyamataiba, hogy a végeredmény valóban hasznos és a felhasználói igényekhez illeszkedő legyen.

 
 

Miután elkészült a webalkalmazás

Nem hagyjuk magukra partnereinket a projekt lezárását követően sem. Büszkék vagyunk arra, amit leszállítunk, és szeretnénk, ha ügyfeleink maximálisan ki tudnák használni az adott alkalmazás nyújtotta lehetőségeket, ezért:

  • A felhasználói dokumentációt közérthetően, magyar nyelven készítjük, és nem fárasztjuk partnereinket a technikai szakzsargonnal.
  • Teljes képzést ajánlunk alkalmazásainkhoz, a helyszínen vagy budapesti irodánkban.
  • Igény szerint folyamatos támogatást biztosítunk, átalánydíjas support szerződéssel és kiemelt rendelkezésre állással.
  • Kérés esetén hosting szolgáltatást is nyújtunk alkalmazásainkhoz. Sokat fektettünk egy biztonságos, skálázható és villámgyors infrastruktúra kialakításába, mely megfelelő védelmet biztosít az esetleges kiberbiztonsági kockázatokkal szemben.