UI/UX tervezés

 

Hiába hasznos egy applikáció, ha a felhasználók nehezen tanulják meg vagy kényelmetlennek érzik a kezelését, nem szívesen fogják használni. UI/UX tervezés szolgáltatásainkkal segítünk alkalmazását egyszerűen kezelhetővé és átláthatóvá tenni, hogy ügyfelei, kollégái maximálisan ki tudják használni a különböző funkciók nyújtotta lehetőségeket.

 
 

Miből áll egy UI/UX tervezési folyamat?

 • Megértés
  Mielőtt belevágunk a tervezésbe, fontos megértenünk a projektet és az elérendő rövid és hosszú távú célokat.
 • Célcsoport(ok) meghatározása
  Feltérképezzük a célcsoportba tartozók jellemzőit és perszónákat alkotunk az egyes csoportokhoz. E perszónákon keresztül gyűjtjük össze és rangsoroljuk a majdani felhasználók igényeit, preferenciáit, félelmeit vagy épp nehézségeit.
 • Folyamat tervezés (user journey)
  Itt még nem konkrét felületeket tervezünk, hanem az összes lehetséges folyamatot vázoljuk fel lépésről-lépésre, kezdve a célok és a célcsoport jellemzők alapján meghatározott 2-3 legfontosabb útvonallal.
 • Képernyők tervezése
  A célcsoportok és a folyamatok meghatározása után kezdünk bele a konkrét képernyők megtervezésébe. Először drótváz (strukturális vázlat), grafikai terv, majd kattintható prototípus formájában.
 • Tesztelés
  A tesztelés mikéntje a készülő alkalmazás típusától és céljától, a projekt méretétől és a célcsoporttól függően változhat, az egyszerű használhatósági tesztektől kezdve, a hőtérképes elemzéseken át, a szemmozgást, böngészési időt vagy kattintások számát vizsgáló felmérésekig.

A tervezési folyamat szerves része, hogy a tesztelés során kapott információk ismeretében visszalépünk a szükséges fázishoz és módosítjuk, finomhangoljuk azt, a kívánt eredmény eléréséig.